Een bezoek aan Rome is niet compleet zonder de imposante kunstcollectie te bewonderen van de Vaticaanse musea (‘I Museu Vaticani’). De Vaticaanse Musea zijn te vinden in Vaticaanstad en bestaan uit 26 verschillende musea welke allemaal met elkaar verbonden zijn en te vinden zijn in de Apostolische paleizen in Vaticaanstad. Als je een ticket voor de Vaticaanse Musea koopt kun je alle 26 de musea bezoeken met hetzelfde ticket.

Dankzij een enorme collectie van kunstschatten uit de Romeinse en Egyptische oudheid zijn de Vaticaanse Musea één van de grootste musea ter wereld. Het is dan ook niet gek dat het museum één van de populairste bezienswaardigheden in Rome is. Dit komt niet alleen vanwege de gigantische kunstcollectie van het museum, maar vooral vanwege het schitterende interieur van de Apostolische paleizen en de indrukwekkende Sixtijnse Kapel welke in het museum is te vinden.

Skip the line tickets Vaticaanse Musea

Vanwege het feit dat de Vaticaanse Musea één van de populairste bezienswaardigheden is van Rome kunnen de wachtrijen voor de kassa enorm lang zijn. Met name in de vakantieperiodes kunnen de wachttijden voor de kassa oplopen tot twee uur. De rij loopt dan vaak tot buiten het musea door.

Als je niet in de wachtrij wilt wachten kun je speciale skip-the-line tickets reserveren waarmee je de wachtrij kunt overslaan. Deze skip-the-line tickets kun je eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van Tiqets.com of via de website van GetYourGuide.

De Sixtijnse kapel in de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

Hoogtepunten van de Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea zijn een walhalla voor kunstliefhebbers, er zijn maar liefst 54 verschillende zalen te vinden welke allemaal vol hangen en staan met schilderijen en kunstwerken. Als je alles goed wilt bekijken ben je ruim een dag zoet, maar ook als je iets minder de tijd hebt is het museum het bezoeken waard. Wie minder tijd heeft kan ook alleen de hoogtepunten van het museum langs gaan. Hieronder hebben wij alle hoogtepunten van de Vaticaanse Musea die je gezien moet hebben voor je op een rijtje gezet.

De Vaticaanse Pinacotheek
De Vaticaanse Pinacotheek is te vinden op de begane grond van het museum en herbergt een mooie collectie van wandkleden en schilderijen van het Vaticaan. In de Pinacotheek kun je diverse werken vinden van de grote meesters zoals Titaan, Leonardo da Vinci, Caravaggio en Rafaël Sani. Een aantal van de wandkleden die je in deze ruimte kunt vinden waren oorspronkelijk gemaakt voor de Sixtijnse Kapel.

La Galleria delle Carte geografiche
Op de eerste verdieping vind je de 16-eeuwse kaarten galerij waar je diverse gigantische topografische kaarten van Italië en de rest van de wereld kunt bewonderen. Daarnaast zijn er ruim viertig unieke wandpanelen te bekijken van kunstenaar en priester Ignazio Danti.

Stanze di Raffaello
Naast de La Galleria della Carte geografische vind je op de eerste verdieping ook de kamers van het Stanza di Raffaello. Deze kamers zijn versierd zijn door de Italiaanse kunstenaar Rafaël Santi in opdracht van Paus Julius II. De schilderingen in de kamers vertegenwoordigen de rechten theologie filosofie en poëzie. Eén van de beroemdste werken in de Stanze di Raffaello is de ’School van Athene’ welke in 1509 is gemaakt en de filosofie afbeeld met de filosofen Plato en Aristoteles.

Stanza della Segnatura
Op de tweede verdieping van de Vaticaanse Musea zijn de Stanza delle Segnatura te vinden. Dit was oorspronkelijk de bibliotheek van paus Julius II maar later is deze ruimte gebruikt voor het kerkelijk tribunaal. Door de schitterende schilderingen op de muur en het plafond van kunstenaar Rafael Santi is deze kamer één van de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea en een echte must-see.

Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

Tickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Wil je de Vaticaanse Musea en de schitterende Sixtijnse Kapel maar heb je geen zin om in de rij voor de kassa te moeten wachten? Dan kun je het beste kiezen voor de skip the line tickets. De skip the line tickets voor de Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel kosten 27 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 6 en 17 jaar of studenten betalen 19 euro voor een ticket. Het is ook mogelijk om de skip-the-line tickets te boeken inclusief een audiogids, deze kosten 35 euro voor volwassenen en voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar en studenten kost het ticket 26 euro. Kinderen onder de zes jaar, en mindervaliden mogen gratis naar binnen.

Het beste kun je de tickets voor de Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel op tijd vooraf via internet reserveren dit omdat er maar een beperkt aantal personen per uur het museum mogen bezoeken en de vraag erg groot is, vooral in de vakantieperiodes. Bij de kassa bij de ingang van het museum in Vaticaanstad zijn de rijen vaak erg lang en wachttijden van gemiddeld één uur zijn vaker regel dan uitzondering. In de drukke zomermaanden en vakantieperiodes kunnen de wachttijden zelfs oplopen tot wel twee uur. Als je vooraf je tickets voor de Vaticaanse Musea reserveert bespaar je dus een hoop tijd, en die kun je dan weer besteden aan het ontdekken van Rome en Vaticaanstad.

De Vaticaanse Musea skip the line tickets kun je eenvoudig online reserveren via de website van Tiqets. Wil je vandaag of morgen tickets boeken maar zit alles al vol? Dan kun je tegen een kleine meerprijs ook speciale last-minute tickets boeken via deze link.

De tickets voor de Vaticaanse Musea kun je ook online boeken via de website van GetYourGuide of Tiqets. Betalen kan snel en veilig via iDeal, creditcard en PayPal en na je boeking ontvang je de tickets binnen 24 uur in je mailbox. Bij het boeken van de tickets moet je een tijdslot aangeven waarop je het museum in Vaticaanstad wilt gaan bezoeken. Hou er verder rekening mee dat als je een bezoek brengt aan de Vaticaanse Musea je knieën en schouders bedekt moeten zijn en laag uitgesneden en mouwloze topjes en korte broeken verboden zijn.

Klik hier om je Vaticaanse Musea tickets te reserveren

 

 

Vaticaanse Musea: Skip the line en begeleide tour

Geen zin om te wachten in de lange rij voor de Vaticaanse Musea? Dan is dit ticket ideaal voor jou! Met dit skip the line ticket krijg je bovendien een begeleide tour door het indrukwekkende museum van het Vaticaan. De begeleide tour met een ervaren gids door de Vaticaanse Musea duurt een kleine twee uur en laat je alle hoogtepunten van het museum zien.

De skip the line tickets inclusief begeleide tour kosten 39 euro voor volwassenen (18+) en 30 euro voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Je kunt de skip the line tickets inclusief tour door het museum direct online reserveren via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel via onder ander iDeal, creditcard en PayPal.

Klik hier om je tickets te reserveren

De Vaticaanse Musea in Rome

Skip the line tickets Vaticaanse Musea & Sint-Pietersbasiliek + Begeleide tour

Met dit combi ticket kun je niet alleen de Vaticaanse Musea bezoeken maar ook de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Met dit combi skip-the-line ticket krijg je een begeleide tour door de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek. De tour duurt in totaal +/- drie uur en is inclusief tickets voor de basiliek en de Vaticaanse musea.

Het combi ticket voor de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek kost 44 euro voor volwassenen (18+) en 35 euro voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Je boekt het combi ticket eenvoudig online via de website van Tiqets. Door je skip the line tickets vooraf te reserveren voorkom je te moeten wachten in de lange wachtrijen bij de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea. De wachtrij mag je namelijk overslaan dankzij het skip the line ticket!

Klik hier om de combi tickets te reserveren

Tickets voor Vaticaanse Musea + Tuinen & Pauselijke Villa’s

Wil je naast de Vaticaanse Musea ook een bezoek brengen aan de Vaticaanse tuinen en de Pauselijke villa? Dan kun je een voordelig combi ticket kopen waarmee je bovendien bij alle attracties gebruik kunt maken van de skip the line ingang zodat je niet hoeft te wachten in de wachtrij voor de kassa.

Het speciale combi ticket waarmee je de Vaticaanse Musea, de Tuinen en de Pauselijke Villa’s in Vaticaanstad kunt bezoeken kost 56 euro per persoon. Het ticket is alleen beschikbaar op zaterdag op bepaalde tijdstippen, het tijdstip is eenvoudig bij de boeking te selecteren. Het combi ticket kun je online reserveren op de website van Tiqets.

Klik hier om de combi tickets te reserveren

Vaticaanse Musea in Rome

Combi ticket Vaticaanse Musea & Hop on bus 48 uur

Met dit speciale voordeel combi ticket kun je niet alleen de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel bekijken maar ook de rest van Rome ontdekken met de hop-on bus. Hiermee krijg je niet alleen skip the line toegang tot de Vaticaanse Musea, je krijgt ook een ticket waarmee je 48 uur gebruik kunt maken van de hop op hop off Rome bussen die door heel Rome rijden langs alle bezienswaardigheden. Met de hop on bus in Rome kun je alle bezienswaardigheden van Rome eenvoudig en snel bezoeken doordat er bij vrijwel alle populaire bezienswaardigheden haltes zijn waar je op en af kunt stappen.

Het voordelige combi ticket voor de Vaticaanse Musea en de hop on bus kost 63 euro voor volwassenen en 38 euro voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar. Het speciale combi ticket is online te koop via de website van Tiqets.

Klik hier om online je tickets te reserveren

Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

Hoe kom je bij de Vaticaanse Musea?

Het Vaticaanse Musea in te vinden in Vaticaanstad op ongeveer 15 minuten lopen van het Sint-Pietersplein. Doordat de ingang van de musea aan de buitenkant van Vaticaanstad ligt doe je er 15 minuten over om vanaf het Sint-Pietersplein naar de ingang te lopen.

Het museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur waarbij de laatste entree mogelijk is om 16:00 uur. Op zondag is het museum gesloten, met uitzondering van de laatste zondag van de maand tenzij de kerstdagen (25 of 26 december) op een zondag vallen. Op de laatste zondag van de maand is het museum gratis te bezoeken, maar tijdens deze gratis entree dag is het altijd extreem druk in het museum dus je dient er vroeg bij te zijn. Op de laatste zondag van de maand zijn de Vaticaanse Musea geopend van 09:00 tot 14:00 uur met de laatste toegang mogelijk om 12:30 uur. Hou er rekening mee dat delen van de musea gesloten kunnen zijn voor het publiek in verband met werkzaamheden, renovatie en/of vernieuwing van de collecties.

Metro
Het Vaticaanse Museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De metro van Rome stopt met lijn A bij twee metrostations welke beide op loopafstand van Vaticaanstad liggen. Het dichtstbijzijnde metrostation is het station van Ottaviano, vanaf hier is het een kleine 10 minuten lopen naar Vaticaanstad. Daarnaast kun je ook uitstappen bij het metrostation van Cipro, vanaf het is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Vaticaanse Musea en het Sint-Pietersplein.

Bus
Het is ook mogelijk om met de bus naar de Vaticaanse Musea reizen, de buslijn 49 stopt direct voor de ingang van het museum. Daarnaast stoppen de buslijnen 32, 81 en 982 ook in de buurt van het museum bij het Piazza del Risorgimento. De buslijnen 492 en 990 stoppen in de straat Via Leone IV / Via degli Scipioni welke op loopafstand ligt van Vaticaanstad. Reis je met de tram? Dan kun je het beste uitstappen bij halte nummer 19 op Piazza del Risorgimento. Vanaf dit tramstation is het ongeveer 7 minuten lopen naar de ingang van de Vaticaanse Musea.

Een bezoek aan Rome is niet compleet zonder de imposante kunstcollectie te bewonderen van de Vaticaanse musea (‘I Museu Vaticani’). De Vaticaanse Musea zijn te vinden in Vaticaanstad en bestaan uit 26 verschillende musea welke allemaal met elkaar verbonden zijn en te vinden zijn in de Apostolische paleizen in Vaticaanstad. Als je een ticket voor de Vaticaanse Musea koopt kun je alle 26 de musea bezoeken met hetzelfde ticket.

Dankzij een enorme collectie van kunstschatten uit de Romeinse en Egyptische oudheid zijn de Vaticaanse Musea één van de grootste musea ter wereld. Het is dan ook niet gek dat het museum één van de populairste bezienswaardigheden in Rome is. Dit komt niet alleen vanwege de gigantische kunstcollectie van het museum, maar vooral vanwege het schitterende interieur van de Apostolische paleizen en de indrukwekkende Sixtijnse Kapel welke in het museum is te vinden.

Skip the line tickets Vaticaanse Musea

Vanwege het feit dat de Vaticaanse Musea één van de populairste bezienswaardigheden is van Rome kunnen de wachtrijen voor de kassa enorm lang zijn. Met name in de vakantieperiodes kunnen de wachttijden voor de kassa oplopen tot twee uur. De rij loopt dan vaak tot buiten het musea door.

Als je niet in de wachtrij wilt wachten kun je speciale skip-the-line tickets reserveren waarmee je de wachtrij kunt overslaan. Deze skip-the-line tickets kun je eenvoudig vooraf via internet reserveren via de website van Tiqets.com of via de website van GetYourGuide.

De Sixtijnse kapel in de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

Hoogtepunten van de Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea zijn een walhalla voor kunstliefhebbers, er zijn maar liefst 54 verschillende zalen te vinden welke allemaal vol hangen en staan met schilderijen en kunstwerken. Als je alles goed wilt bekijken ben je ruim een dag zoet, maar ook als je iets minder de tijd hebt is het museum het bezoeken waard. Wie minder tijd heeft kan ook alleen de hoogtepunten van het museum langs gaan. Hieronder hebben wij alle hoogtepunten van de Vaticaanse Musea die je gezien moet hebben voor je op een rijtje gezet.

De Vaticaanse Pinacotheek
De Vaticaanse Pinacotheek is te vinden op de begane grond van het museum en herbergt een mooie collectie van wandkleden en schilderijen van het Vaticaan. In de Pinacotheek kun je diverse werken vinden van de grote meesters zoals Titaan, Leonardo da Vinci, Caravaggio en Rafaël Sani. Een aantal van de wandkleden die je in deze ruimte kunt vinden waren oorspronkelijk gemaakt voor de Sixtijnse Kapel.

La Galleria delle Carte geografiche
Op de eerste verdieping vind je de 16-eeuwse kaarten galerij waar je diverse gigantische topografische kaarten van Italië en de rest van de wereld kunt bewonderen. Daarnaast zijn er ruim viertig unieke wandpanelen te bekijken van kunstenaar en priester Ignazio Danti.

Stanze di Raffaello
Naast de La Galleria della Carte geografische vind je op de eerste verdieping ook de kamers van het Stanza di Raffaello. Deze kamers zijn versierd zijn door de Italiaanse kunstenaar Rafaël Santi in opdracht van Paus Julius II. De schilderingen in de kamers vertegenwoordigen de rechten theologie filosofie en poëzie. Eén van de beroemdste werken in de Stanze di Raffaello is de ’School van Athene’ welke in 1509 is gemaakt en de filosofie afbeeld met de filosofen Plato en Aristoteles.

Stanza della Segnatura
Op de tweede verdieping van de Vaticaanse Musea zijn de Stanza delle Segnatura te vinden. Dit was oorspronkelijk de bibliotheek van paus Julius II maar later is deze ruimte gebruikt voor het kerkelijk tribunaal. Door de schitterende schilderingen op de muur en het plafond van kunstenaar Rafael Santi is deze kamer één van de hoogtepunten van de Vaticaanse Musea en een echte must-see.

Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

Tickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Wil je de Vaticaanse Musea en de schitterende Sixtijnse Kapel maar heb je geen zin om in de rij voor de kassa te moeten wachten? Dan kun je het beste kiezen voor de skip the line tickets. De skip the line tickets voor de Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel kosten 27 euro voor volwassenen, kinderen tussen de 6 en 17 jaar of studenten betalen 19 euro voor een ticket. Het is ook mogelijk om de skip-the-line tickets te boeken inclusief een audiogids, deze kosten 35 euro voor volwassenen en voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar en studenten kost het ticket 26 euro. Kinderen onder de zes jaar, en mindervaliden mogen gratis naar binnen.

Het beste kun je de tickets voor de Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel op tijd vooraf via internet reserveren dit omdat er maar een beperkt aantal personen per uur het museum mogen bezoeken en de vraag erg groot is, vooral in de vakantieperiodes. Bij de kassa bij de ingang van het museum in Vaticaanstad zijn de rijen vaak erg lang en wachttijden van gemiddeld één uur zijn vaker regel dan uitzondering. In de drukke zomermaanden en vakantieperiodes kunnen de wachttijden zelfs oplopen tot wel twee uur. Als je vooraf je tickets voor de Vaticaanse Musea reserveert bespaar je dus een hoop tijd, en die kun je dan weer besteden aan het ontdekken van Rome en Vaticaanstad.

De Vaticaanse Musea skip the line tickets kun je eenvoudig online reserveren via de website van Tiqets. Wil je vandaag of morgen tickets boeken maar zit alles al vol? Dan kun je tegen een kleine meerprijs ook speciale last-minute tickets boeken via deze link.

De tickets voor de Vaticaanse Musea kun je ook online boeken via de website van GetYourGuide of Tiqets. Betalen kan snel en veilig via iDeal, creditcard en PayPal en na je boeking ontvang je de tickets binnen 24 uur in je mailbox. Bij het boeken van de tickets moet je een tijdslot aangeven waarop je het museum in Vaticaanstad wilt gaan bezoeken. Hou er verder rekening mee dat als je een bezoek brengt aan de Vaticaanse Musea je knieën en schouders bedekt moeten zijn en laag uitgesneden en mouwloze topjes en korte broeken verboden zijn.

Klik hier om je Vaticaanse Musea tickets te reserveren

 

 

Vaticaanse Musea: Skip the line en begeleide tour

Geen zin om te wachten in de lange rij voor de Vaticaanse Musea? Dan is dit ticket ideaal voor jou! Met dit skip the line ticket krijg je bovendien een begeleide tour door het indrukwekkende museum van het Vaticaan. De begeleide tour met een ervaren gids door de Vaticaanse Musea duurt een kleine twee uur en laat je alle hoogtepunten van het museum zien.

De skip the line tickets inclusief begeleide tour kosten 39 euro voor volwassenen (18+) en 30 euro voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Je kunt de skip the line tickets inclusief tour door het museum direct online reserveren via de website van Tiqets. Betalen kan veilig en snel via onder ander iDeal, creditcard en PayPal.

Klik hier om je tickets te reserveren

De Vaticaanse Musea in Rome

Skip the line tickets Vaticaanse Musea & Sint-Pietersbasiliek + Begeleide tour

Met dit combi ticket kun je niet alleen de Vaticaanse Musea bezoeken maar ook de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Met dit combi skip-the-line ticket krijg je een begeleide tour door de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek. De tour duurt in totaal +/- drie uur en is inclusief tickets voor de basiliek en de Vaticaanse musea.

Het combi ticket voor de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek kost 44 euro voor volwassenen (18+) en 35 euro voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Je boekt het combi ticket eenvoudig online via de website van Tiqets. Door je skip the line tickets vooraf te reserveren voorkom je te moeten wachten in de lange wachtrijen bij de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea. De wachtrij mag je namelijk overslaan dankzij het skip the line ticket!

Klik hier om de combi tickets te reserveren

Tickets voor Vaticaanse Musea + Tuinen & Pauselijke Villa’s

Wil je naast de Vaticaanse Musea ook een bezoek brengen aan de Vaticaanse tuinen en de Pauselijke villa? Dan kun je een voordelig combi ticket kopen waarmee je bovendien bij alle attracties gebruik kunt maken van de skip the line ingang zodat je niet hoeft te wachten in de wachtrij voor de kassa.

Het speciale combi ticket waarmee je de Vaticaanse Musea, de Tuinen en de Pauselijke Villa’s in Vaticaanstad kunt bezoeken kost 56 euro per persoon. Het ticket is alleen beschikbaar op zaterdag op bepaalde tijdstippen, het tijdstip is eenvoudig bij de boeking te selecteren. Het combi ticket kun je online reserveren op de website van Tiqets.

Klik hier om de combi tickets te reserveren

Vaticaanse Musea in Rome

Combi ticket Vaticaanse Musea & Hop on bus 48 uur

Met dit speciale voordeel combi ticket kun je niet alleen de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel bekijken maar ook de rest van Rome ontdekken met de hop-on bus. Hiermee krijg je niet alleen skip the line toegang tot de Vaticaanse Musea, je krijgt ook een ticket waarmee je 48 uur gebruik kunt maken van de hop op hop off Rome bussen die door heel Rome rijden langs alle bezienswaardigheden. Met de hop on bus in Rome kun je alle bezienswaardigheden van Rome eenvoudig en snel bezoeken doordat er bij vrijwel alle populaire bezienswaardigheden haltes zijn waar je op en af kunt stappen.

Het voordelige combi ticket voor de Vaticaanse Musea en de hop on bus kost 63 euro voor volwassenen en 38 euro voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar. Het speciale combi ticket is online te koop via de website van Tiqets.

Klik hier om online je tickets te reserveren

Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

Hoe kom je bij de Vaticaanse Musea?

Het Vaticaanse Musea in te vinden in Vaticaanstad op ongeveer 15 minuten lopen van het Sint-Pietersplein. Doordat de ingang van de musea aan de buitenkant van Vaticaanstad ligt doe je er 15 minuten over om vanaf het Sint-Pietersplein naar de ingang te lopen.

Het museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur waarbij de laatste entree mogelijk is om 16:00 uur. Op zondag is het museum gesloten, met uitzondering van de laatste zondag van de maand tenzij de kerstdagen (25 of 26 december) op een zondag vallen. Op de laatste zondag van de maand is het museum gratis te bezoeken, maar tijdens deze gratis entree dag is het altijd extreem druk in het museum dus je dient er vroeg bij te zijn. Op de laatste zondag van de maand zijn de Vaticaanse Musea geopend van 09:00 tot 14:00 uur met de laatste toegang mogelijk om 12:30 uur. Hou er rekening mee dat delen van de musea gesloten kunnen zijn voor het publiek in verband met werkzaamheden, renovatie en/of vernieuwing van de collecties.

Metro
Het Vaticaanse Museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De metro van Rome stopt met lijn A bij twee metrostations welke beide op loopafstand van Vaticaanstad liggen. Het dichtstbijzijnde metrostation is het station van Ottaviano, vanaf hier is het een kleine 10 minuten lopen naar Vaticaanstad. Daarnaast kun je ook uitstappen bij het metrostation van Cipro, vanaf het is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Vaticaanse Musea en het Sint-Pietersplein.

Bus
Het is ook mogelijk om met de bus naar de Vaticaanse Musea reizen, de buslijn 49 stopt direct voor de ingang van het museum. Daarnaast stoppen de buslijnen 32, 81 en 982 ook in de buurt van het museum bij het Piazza del Risorgimento. De buslijnen 492 en 990 stoppen in de straat Via Leone IV / Via degli Scipioni welke op loopafstand ligt van Vaticaanstad. Reis je met de tram? Dan kun je het beste uitstappen bij halte nummer 19 op Piazza del Risorgimento. Vanaf dit tramstation is het ongeveer 7 minuten lopen naar de ingang van de Vaticaanse Musea.

Boek je Rome excursies en tickets online

Hotel in Rome boeken?

 
Powered bij Booking.com

Weer Rome

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren

error: Content is protected !!