[the-subtitle]

Colosseum

Het Colosseum is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Rome en is samen met Vaticaanstad de populairste bezienswaardigheid van de stad. Een stedentrip in Rome is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan dit unieke historische amfitheater.

Het Colosseum is te vinden in het archeologische hart van de stad en was jarenlang het meest indrukwekkendste gebouw van het Romeinse rijk. Ondanks dat het gebouw vandaag de dag een stuk minder groot is dan het originele Colosseum uit de Romeinse tijd heeft het nog steeds een grote aantrekkingskracht op toeristen die de Italiaanse hoofdstad bezoeken. Dat is dan ook goed te zien aan de wachtrijen voor de ingang van het amfitheater.

In de loop der jaren zijn grote delen van het amfitheater vervallen geraakt en gesloopt waardoor het gebouw niet meer zoals vroeger is. Maar nog steeds is het een indrukwekkend gebouw om te zien. Het is haast niet voor te stellen dat ze vroeger in staat waren om zo’n enorm gebouw te bouwen. Het Colosseum heeft een omtrek van maar liefst 527 meter en de gevel is 48,5 meter hoog. Het totale oppervlakte van het gebouw is 188 bij 156 meter en de buitenste ring van het Colosseum telt drie rijen van 80 bogen. Vroeger had het gebouw 76 ingangen maar vandaag de dag is er nog slechts één ingang en één uitgang in gebruik.

Geschiedenis Colosseum Rome

Het amfitheater is in 70 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus. Dankzij een krijgsbuit van plunderingen in Jeruzalem kon de keizer de bouw van het Colosseum in Rome financieren. De bouw van het Colosseum was in 80 na Christus klaar waarna de opening met een groot feest van maar liefst 100 dagen werd gevierd.

Op de locatie van het Colosseum stonden vroeger huizen voor de arme bevolking van Rome. Door een brand werden vrijwel alle huizen verwoest waardoor er een groot stuk grond vrijkwam waar keizer Nero zijn huis Domus Aurea liet bouwen. Het huis van de keizer werd ook wel het gouden huis genoemd en was een enorm paleis met een prachtige tuin van 80 hectare groot. Echter heeft de keizer nooit in zijn huis kunnen worden omdat hij overleed voordat de bouw van het complex was afgerond.

De opvolgers van Nero hebben wel in het paleis gewoond maar dat veranderde toen keizer Vespasianus aan de macht kwam. In tegenstelling tot keizer Nero luisterde Vespasianus wel naar het volk en hij wist dat de inwoners van Rome een grote hekel hadden aan keizer Nero. Daarom besloot keizer Vespasianus om het beruchte “gouden huis” te slopen en er het Colosseum te bouwen voor de inwoners van Rome.

Het Colosseum in Rome

Tijdens de hoogtijdagen van het Colosseum had het amfitheater een capaciteit van 70.000 bezoekers welke gedurende ruim 100 jaar duizenden gevechten konden bewonderen. Miljoenen mensen hebben gevechten kunnen aanschouwen van gladiatoren die op de vuist gingen met andere gladiatoren of wilde dieren waaronder tijgers, leeuwen en olifanten. Een groot aantal van deze gevechten gingen om leven en dood, bleven beide gladiatoren leven na het gevecht dan besloot de keizer over het lot van de gladiator. Als zijn duim omhoog ging mocht de gladiator blijven leven, ging zijn duim omlaag dan was het slecht nieuws voor de gladiator en betekende het de dood.

Precieze cijfers zijn er niet maar er zouden tussen de 300.000 en 500.000 mensen en dieren zijn gedood tijdens de gevechten in het Colosseum. Lange tijd konden de gevechten in het Colosseum rekenen op de steun van de bevolking van de stad maar door de opkomst van het Christendom ontstond er steeds meer verzet tegen de spelen. Toen het Christendom uiteindelijk de staatsgodsdienst werd was het keizer Honorius die de spelen in het Colosseum verbood. Dit deed hij toen in 404 een monnik door het publiek werd geluncht. Na het verbod op de gevechten werd het Colosseum nog gebruikt tot 523 na Christus voor andere voorstellingen waarbij er geen gevechten plaatsvonden.

In 523 na Christus werd het Colosseum gesloten maar heeft het nog wel een aantal andere functies gehad waaronder een kasteel, workshoplocatie en begraafplaats. Doordat het gebouw geen belangrijke functie meer had raakte het steeds meer in verval. Het feit dat de stenen van het Colosseum steeds vaker gebruikt werden voor de bouw van andere gebouwen in de stad hielp ook niet bij het behoud van het Colosseum. Hierdoor zijn er in de loop der jaren de nodige delen van het Colosseum verdwenen en is er vandaag de dag nog maar een fractie over van het originele Colosseum. Ook zijn veel bronzen onderdelen in het metselwerk uit de muren gehaald wat goed te zien is aan de vele gaten in de buitenste muren.

Colosseum bezoeken

Wil je het Colosseum in Rome bezoeken? Dan moet je rekening houden met het feit dat je in de wachtrij moet aansluiten als je niet vooraf je tickets voor het Colosseum hebt gekocht. In het hoogseizoen kan deze wachtrij oplopen tot soms wel 1,5 uur.

Als je de speciale skip-the-line tickets hebt gekocht hoef je alleen kort te wachten voor de veiligheidscontrole waar alle bezoekers doorheen moeten. Hier wordt je bagage gecontroleerd wordt en ga je zelf door een scanner net zoals op het vliegveld. Het is verboden om grote koffers, trolley’s en grote backpacks mee naar binnen te nemen.

Er kunnen maximaal 3000 personen tegelijkertijd het Colosseum bezoeken waardoor het kan voorkomen dat er tijdelijk geen nieuwe mensen naar binnen mogen.

Het Colosseum in Rome

Restauratie van het Colosseum in Rome

Een groot deel van het Colosseum is lange tijd niet open geweest voor het publiek doordat deze delen van het amfitheater in zwaar verval waren geraakt en gerestaureerd moesten worden. Onder andere de ondergrondse vertrekken onder de arena waar de gladiatoren en dieren verbleven tijdens de gevechten. Maar gelukkig zijn deze delen van het Colosseum sinds 2017 ook open voor het publiek dankzij een langdurige restauratie.

In de ondergrondse vertrekken welke onder het veld van het Colosseum liggen bereide de gladiatoren zich ruim tweeduizend jaar geleden voor op de gevechten in de arena. In de arena moesten ze vechten om leven en dood met andere gladiatoren en wilde dieren. Ook deze wilde dieren waaronder tijgers, leeuwen en olifanten werden opgesloten in de ondergrondse vertrekken.

De restauratie van het Colosseum heeft de afgelopen jaren maar liefst 25 miljoen euro gekost. Dankzij deze financiële injectie is een groot deel van het amfitheater weer in zijn oude glorie herstelt. Tijdens de grondige renovatie zijn onder andere de stenen aan de buitenkant van het Colosseum onder handen genomen en hebben ze weer hun originele kleuren. Ook zijn delen van het Colosseum weer opgebouwd met de originele stenen en zijn instabiele muren verstevigd zodat de toeristen meer delen van het Colosseum kunnen bezoeken.

Door de renovatie zijn sinds 2017 ook de vierde en vijfde verdieping van het amfitheater weer open voor het publiek. Deze twee verdiepingen zijn ruim 40 jaar gesloten geweest voor het publiek. Op deze bovenste etages stonden vroeger de arme bevolking van Rome omdat dit de goedkoopste plaatsen waren in het Colosseum. De onderste ringen van het amfitheater waren voor de rijke bevolking en invloedrijke mensen.

Het Colosseum in Rome

Tickets Colosseum Rome

Wil je het Colosseum in Rome bezoeken? Dan is het verstandig om vooraf je tickets voor het Colosseum te kopen. Het Colosseum is één van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome en dat zie je terug in de wachtrijen voor de kassa, tijdens het hoogseizoen kunnen de wachtrijen bij de kassa oplopen tot soms wel anderhalf uur.

Gelukkig kun je de wachtrijen overslaan door speciale skip-the-line tickets vooraf via internet te boeken. De speciale skip the line tickets voor het Colosseum kun je online reserveren via de website van Tiqets, GetYourGuide. Met het ticket voor het Colosseum krijg je ook toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn welke vlakbij het Colosseum liggen.

Last minute Colosseum tickets
Zijn de normale skip the line tickets uitverkocht of wil je vandaag of morgen het Colosseum bezoeken? Dan kun je speciale last minute tickets kopen welke 24 euro per persoon kosten en je last minute toegang geeft toe het Colosseum. Je boekt het last minute Colosseum ticket via de website van Tiqets.

Colosseum tickets inclusief audiogids
Naast het normale skip the line ticket kun je ook een ticket voor het Colosseum boeken inclusief een audiogids zodat je alles te weten kunt komen over dit bijzondere bouwwerk in Rome. De kosten voor het ticket inclusief audiogids bedragen 21,50 euro per persoon en je kunt het ticket kopen via de website van Tiqets.

Klik hier om je Colosseum tickets online te kopen

Skip the line tickets voor het Colosseum in Rome

Skip the line Colosseum ticket inclusief arena toegang

Sla de wachtrij voor de kassa van het Colosseum over met dit skip the line ticket welke je ook toegang geeft tot de 1e en 2e verdieping plus het veld van de arena in het midden van het amfitheater. Ook krijg je met dit ticket net zoals het normale Colosseum ticket toegang tot het Forum Romanum & Palatijn.

Het Colosseum ticket inclusief arena toegang kost 26 euro per persoon en kan online gereserveerd worden via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide.

Colosseum tickets inclusief rondleiding

Sla de wachtrij bij het Colosseum over en kom alles te weten over dit unieke bouwwerk in Rome met een rondleiding door het Colosseum met een Engelstalige gids. Je bezoekt niet alleen de 1e en 2e verdieping van het Colosseum maar met deze speciale tickets krijgt ook de kans om het ondergrondse gedeelte van het Colosseum te bewonderen.

De Colosseum ticket inclusief rondleiding kosten 32 euro per persoon. Je kunt de tickets eenvoudig online kopen via deze link of bestel ze via de website van GetYourGuide.

Skip the line tickets voor Colosseum Arena + Veld incl. rondleiding

Met dit speciale ticket sla je niet alleen de wachtrijen bij de ingang van het Colosseum over, je krijgt ook toegang tot de arena en het veld welke niet toegankelijk zijn voor het normale publiek. Daarnaast krijg je een rondleiding door het Colosseum met een ervaren gids en krijg je alles te weten over dit bijzondere bouwwerk en de vele gevechten die hebben plaatsgevonden in de arena.

De tickets om het Colosseum te bezoeken inclusief de arena, het veld en rondleiding kosten 35 euro per persoon en zijn exclusief online te reserveren via de website van Tiqets.

Bezoek het Colosseum in de avond

Ervaar het Colosseum op een unieke manier tijdens een avondbezoek waarbij het Colosseum schitterend verlicht is. Tijdens de avondbezichtiging krijg je ook het ondergrondse gedeelte van het Colosseum te zien, een gedeelte welke normaal gesproken niet toegankelijk is voor het grote publiek maar alleen onder begeleiding van een gids.

De tickets om het Colosseum in de avond te bezoeken kosten 30 euro per persoon en zijn exclusief online te reserveren via de website van Tiqets.

Combi ticket Colosseum en hop on bus Rome

Met dit speciale combi ticket kun je niet alleen het Colosseum in Rome gaan bezoeken, je kunt ook 24 of 48 uur gebruik maken van de hop on bussen in Rome waarmee je alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt. Het combi ticket met een hop on bus ticket van 24 uur kost 46 euro per persoon, kinderen tot 17 jaar betalen 28 euro voor een ticket. Een 48-uurs ticket kost 55 euro voor volwassenen, kinderen tot 17 jaar betalen 35 euro. Het combi ticket is online te koop via de website van Tiqets.

Skip the line Colosseum + Vaticaanse Musea tickets + Hop-on Bus

Met dit voordelige combi ticket kun je alle hoogtepunten van Rome gaan bewonderen. Je krijgt skip-the-line toegang tot het Colosseum en de bijzondere Vaticaanse musea. Ook krijg je een ticket voor de hop on bus in Rome waarmee je 48 uur gratis gebruik kunt maken van de hop on hop off bussen in Rome.

Het combi ticket voor het Colosseum, Vaticaanse Musea en de hop on bus kost 88 euro per persoon voor volwassenen en kan online gereserveerd worden via de website van Tiqets.

Rome City Pass

Wil je niet alleen het Colosseum bezoeken maar ook de schitterende Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad gaan bezoeken? Dan kun je het beste de voordelige Rome City Pass aankopen waarmee je gratis toegang krijgt tot zowel het Colosseum als de Sint-Pietersbasiliek en daarnaast ook nog eens 20% korting krijgt op een groot aantal andere bezienswaardigheden en musea in Rome. Maar dat is nog niet alles, je krijgt ook een gratis vliegveld transfer en je kunt één dag gratis gebruik maken van de hop on bus in Rome. Kijk voor meer informatie over de Rome City Pass op deze pagina.

Klik hier om je Colosseum tickets online te kopen

Waar ligt het Colosseum Rome?

Het Colosseum amfitheater is gelegen in het centrum van Rome, iets ten oosten van het Forum Romanum en vlakbij het Colosseo metrostation op Linea B (Lijn B) van de metro in Rome. Het Colosseum ligt in de wijk Rione Rione Monti op het Piazza del Colosseo. Dankzij de ligging in het centrum van Rome is het amphitheater gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, per fiets of te voet vanuit diverse delen van de stad. Zo loop je binnen 10 minuten van het Piazza Venezia naar het Colosseum en ook Forum Romanum ligt binnen 10 minuten lopen van het Colosseum.

Het Colosseum is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Rome en is samen met Vaticaanstad de populairste bezienswaardigheid van de stad. Een stedentrip in Rome is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan dit unieke historische amfitheater.

Het Colosseum is te vinden in het archeologische hart van de stad en was jarenlang het meest indrukwekkendste gebouw van het Romeinse rijk. Ondanks dat het gebouw vandaag de dag een stuk minder groot is dan het originele Colosseum uit de Romeinse tijd heeft het nog steeds een grote aantrekkingskracht op toeristen die de Italiaanse hoofdstad bezoeken. Dat is dan ook goed te zien aan de wachtrijen voor de ingang van het amfitheater.

In de loop der jaren zijn grote delen van het amfitheater vervallen geraakt en gesloopt waardoor het gebouw niet meer zoals vroeger is. Maar nog steeds is het een indrukwekkend gebouw om te zien. Het is haast niet voor te stellen dat ze vroeger in staat waren om zo’n enorm gebouw te bouwen. Het Colosseum heeft een omtrek van maar liefst 527 meter en de gevel is 48,5 meter hoog. Het totale oppervlakte van het gebouw is 188 bij 156 meter en de buitenste ring van het Colosseum telt drie rijen van 80 bogen. Vroeger had het gebouw 76 ingangen maar vandaag de dag is er nog slechts één ingang en één uitgang in gebruik.

Geschiedenis Colosseum Rome

Het amfitheater is in 70 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus. Dankzij een krijgsbuit van plunderingen in Jeruzalem kon de keizer de bouw van het Colosseum in Rome financieren. De bouw van het Colosseum was in 80 na Christus klaar waarna de opening met een groot feest van maar liefst 100 dagen werd gevierd.

Op de locatie van het Colosseum stonden vroeger huizen voor de arme bevolking van Rome. Door een brand werden vrijwel alle huizen verwoest waardoor er een groot stuk grond vrijkwam waar keizer Nero zijn huis Domus Aurea liet bouwen. Het huis van de keizer werd ook wel het gouden huis genoemd en was een enorm paleis met een prachtige tuin van 80 hectare groot. Echter heeft de keizer nooit in zijn huis kunnen worden omdat hij overleed voordat de bouw van het complex was afgerond.

De opvolgers van Nero hebben wel in het paleis gewoond maar dat veranderde toen keizer Vespasianus aan de macht kwam. In tegenstelling tot keizer Nero luisterde Vespasianus wel naar het volk en hij wist dat de inwoners van Rome een grote hekel hadden aan keizer Nero. Daarom besloot keizer Vespasianus om het beruchte “gouden huis” te slopen en er het Colosseum te bouwen voor de inwoners van Rome.

Het Colosseum in Rome

Tijdens de hoogtijdagen van het Colosseum had het amfitheater een capaciteit van 70.000 bezoekers welke gedurende ruim 100 jaar duizenden gevechten konden bewonderen. Miljoenen mensen hebben gevechten kunnen aanschouwen van gladiatoren die op de vuist gingen met andere gladiatoren of wilde dieren waaronder tijgers, leeuwen en olifanten. Een groot aantal van deze gevechten gingen om leven en dood, bleven beide gladiatoren leven na het gevecht dan besloot de keizer over het lot van de gladiator. Als zijn duim omhoog ging mocht de gladiator blijven leven, ging zijn duim omlaag dan was het slecht nieuws voor de gladiator en betekende het de dood.

Precieze cijfers zijn er niet maar er zouden tussen de 300.000 en 500.000 mensen en dieren zijn gedood tijdens de gevechten in het Colosseum. Lange tijd konden de gevechten in het Colosseum rekenen op de steun van de bevolking van de stad maar door de opkomst van het Christendom ontstond er steeds meer verzet tegen de spelen. Toen het Christendom uiteindelijk de staatsgodsdienst werd was het keizer Honorius die de spelen in het Colosseum verbood. Dit deed hij toen in 404 een monnik door het publiek werd geluncht. Na het verbod op de gevechten werd het Colosseum nog gebruikt tot 523 na Christus voor andere voorstellingen waarbij er geen gevechten plaatsvonden.

In 523 na Christus werd het Colosseum gesloten maar heeft het nog wel een aantal andere functies gehad waaronder een kasteel, workshoplocatie en begraafplaats. Doordat het gebouw geen belangrijke functie meer had raakte het steeds meer in verval. Het feit dat de stenen van het Colosseum steeds vaker gebruikt werden voor de bouw van andere gebouwen in de stad hielp ook niet bij het behoud van het Colosseum. Hierdoor zijn er in de loop der jaren de nodige delen van het Colosseum verdwenen en is er vandaag de dag nog maar een fractie over van het originele Colosseum. Ook zijn veel bronzen onderdelen in het metselwerk uit de muren gehaald wat goed te zien is aan de vele gaten in de buitenste muren.

Colosseum bezoeken

Wil je het Colosseum in Rome bezoeken? Dan moet je rekening houden met het feit dat je in de wachtrij moet aansluiten als je niet vooraf je tickets voor het Colosseum hebt gekocht. In het hoogseizoen kan deze wachtrij oplopen tot soms wel 1,5 uur.

Als je de speciale skip-the-line tickets hebt gekocht hoef je alleen kort te wachten voor de veiligheidscontrole waar alle bezoekers doorheen moeten. Hier wordt je bagage gecontroleerd wordt en ga je zelf door een scanner net zoals op het vliegveld. Het is verboden om grote koffers, trolley’s en grote backpacks mee naar binnen te nemen.

Er kunnen maximaal 3000 personen tegelijkertijd het Colosseum bezoeken waardoor het kan voorkomen dat er tijdelijk geen nieuwe mensen naar binnen mogen.

Het Colosseum in Rome

Restauratie van het Colosseum in Rome

Een groot deel van het Colosseum is lange tijd niet open geweest voor het publiek doordat deze delen van het amfitheater in zwaar verval waren geraakt en gerestaureerd moesten worden. Onder andere de ondergrondse vertrekken onder de arena waar de gladiatoren en dieren verbleven tijdens de gevechten. Maar gelukkig zijn deze delen van het Colosseum sinds 2017 ook open voor het publiek dankzij een langdurige restauratie.

In de ondergrondse vertrekken welke onder het veld van het Colosseum liggen bereide de gladiatoren zich ruim tweeduizend jaar geleden voor op de gevechten in de arena. In de arena moesten ze vechten om leven en dood met andere gladiatoren en wilde dieren. Ook deze wilde dieren waaronder tijgers, leeuwen en olifanten werden opgesloten in de ondergrondse vertrekken.

De restauratie van het Colosseum heeft de afgelopen jaren maar liefst 25 miljoen euro gekost. Dankzij deze financiële injectie is een groot deel van het amfitheater weer in zijn oude glorie herstelt. Tijdens de grondige renovatie zijn onder andere de stenen aan de buitenkant van het Colosseum onder handen genomen en hebben ze weer hun originele kleuren. Ook zijn delen van het Colosseum weer opgebouwd met de originele stenen en zijn instabiele muren verstevigd zodat de toeristen meer delen van het Colosseum kunnen bezoeken.

Door de renovatie zijn sinds 2017 ook de vierde en vijfde verdieping van het amfitheater weer open voor het publiek. Deze twee verdiepingen zijn ruim 40 jaar gesloten geweest voor het publiek. Op deze bovenste etages stonden vroeger de arme bevolking van Rome omdat dit de goedkoopste plaatsen waren in het Colosseum. De onderste ringen van het amfitheater waren voor de rijke bevolking en invloedrijke mensen.

Het Colosseum in Rome

Tickets Colosseum Rome

Wil je het Colosseum in Rome bezoeken? Dan is het verstandig om vooraf je tickets voor het Colosseum te kopen. Het Colosseum is één van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome en dat zie je terug in de wachtrijen voor de kassa, tijdens het hoogseizoen kunnen de wachtrijen bij de kassa oplopen tot soms wel anderhalf uur.

Gelukkig kun je de wachtrijen overslaan door speciale skip-the-line tickets vooraf via internet te boeken. De speciale skip the line tickets voor het Colosseum kun je online reserveren via de website van Tiqets, GetYourGuide. Met het ticket voor het Colosseum krijg je ook toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn welke vlakbij het Colosseum liggen.

Last minute Colosseum tickets
Zijn de normale skip the line tickets uitverkocht of wil je vandaag of morgen het Colosseum bezoeken? Dan kun je speciale last minute tickets kopen welke 24 euro per persoon kosten en je last minute toegang geeft toe het Colosseum. Je boekt het last minute Colosseum ticket via de website van Tiqets.

Colosseum tickets inclusief audiogids
Naast het normale skip the line ticket kun je ook een ticket voor het Colosseum boeken inclusief een audiogids zodat je alles te weten kunt komen over dit bijzondere bouwwerk in Rome. De kosten voor het ticket inclusief audiogids bedragen 21,50 euro per persoon en je kunt het ticket kopen via de website van Tiqets.

Klik hier om je Colosseum tickets online te kopen

Skip the line tickets voor het Colosseum in Rome

Skip the line Colosseum ticket inclusief arena toegang

Sla de wachtrij voor de kassa van het Colosseum over met dit skip the line ticket welke je ook toegang geeft tot de 1e en 2e verdieping plus het veld van de arena in het midden van het amfitheater. Ook krijg je met dit ticket net zoals het normale Colosseum ticket toegang tot het Forum Romanum & Palatijn.

Het Colosseum ticket inclusief arena toegang kost 26 euro per persoon en kan online gereserveerd worden via de website van Tiqets of via de website van GetYourGuide.

Colosseum tickets inclusief rondleiding

Sla de wachtrij bij het Colosseum over en kom alles te weten over dit unieke bouwwerk in Rome met een rondleiding door het Colosseum met een Engelstalige gids. Je bezoekt niet alleen de 1e en 2e verdieping van het Colosseum maar met deze speciale tickets krijgt ook de kans om het ondergrondse gedeelte van het Colosseum te bewonderen.

De Colosseum ticket inclusief rondleiding kosten 32 euro per persoon. Je kunt de tickets eenvoudig online kopen via deze link of bestel ze via de website van GetYourGuide.

Skip the line tickets voor Colosseum Arena + Veld incl. rondleiding

Met dit speciale ticket sla je niet alleen de wachtrijen bij de ingang van het Colosseum over, je krijgt ook toegang tot de arena en het veld welke niet toegankelijk zijn voor het normale publiek. Daarnaast krijg je een rondleiding door het Colosseum met een ervaren gids en krijg je alles te weten over dit bijzondere bouwwerk en de vele gevechten die hebben plaatsgevonden in de arena.

De tickets om het Colosseum te bezoeken inclusief de arena, het veld en rondleiding kosten 35 euro per persoon en zijn exclusief online te reserveren via de website van Tiqets.

Bezoek het Colosseum in de avond

Ervaar het Colosseum op een unieke manier tijdens een avondbezoek waarbij het Colosseum schitterend verlicht is. Tijdens de avondbezichtiging krijg je ook het ondergrondse gedeelte van het Colosseum te zien, een gedeelte welke normaal gesproken niet toegankelijk is voor het grote publiek maar alleen onder begeleiding van een gids.

De tickets om het Colosseum in de avond te bezoeken kosten 30 euro per persoon en zijn exclusief online te reserveren via de website van Tiqets.

Combi ticket Colosseum en hop on bus Rome

Met dit speciale combi ticket kun je niet alleen het Colosseum in Rome gaan bezoeken, je kunt ook 24 of 48 uur gebruik maken van de hop on bussen in Rome waarmee je alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt. Het combi ticket met een hop on bus ticket van 24 uur kost 46 euro per persoon, kinderen tot 17 jaar betalen 28 euro voor een ticket. Een 48-uurs ticket kost 55 euro voor volwassenen, kinderen tot 17 jaar betalen 35 euro. Het combi ticket is online te koop via de website van Tiqets.

Skip the line Colosseum + Vaticaanse Musea tickets + Hop-on Bus

Met dit voordelige combi ticket kun je alle hoogtepunten van Rome gaan bewonderen. Je krijgt skip-the-line toegang tot het Colosseum en de bijzondere Vaticaanse musea. Ook krijg je een ticket voor de hop on bus in Rome waarmee je 48 uur gratis gebruik kunt maken van de hop on hop off bussen in Rome.

Het combi ticket voor het Colosseum, Vaticaanse Musea en de hop on bus kost 88 euro per persoon voor volwassenen en kan online gereserveerd worden via de website van Tiqets.

Rome City Pass

Wil je niet alleen het Colosseum bezoeken maar ook de schitterende Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad gaan bezoeken? Dan kun je het beste de voordelige Rome City Pass aankopen waarmee je gratis toegang krijgt tot zowel het Colosseum als de Sint-Pietersbasiliek en daarnaast ook nog eens 20% korting krijgt op een groot aantal andere bezienswaardigheden en musea in Rome. Maar dat is nog niet alles, je krijgt ook een gratis vliegveld transfer en je kunt één dag gratis gebruik maken van de hop on bus in Rome. Kijk voor meer informatie over de Rome City Pass op deze pagina.

Klik hier om je Colosseum tickets online te kopen

Waar ligt het Colosseum Rome?

Het Colosseum amfitheater is gelegen in het centrum van Rome, iets ten oosten van het Forum Romanum en vlakbij het Colosseo metrostation op Linea B (Lijn B) van de metro in Rome. Het Colosseum ligt in de wijk Rione Rione Monti op het Piazza del Colosseo. Dankzij de ligging in het centrum van Rome is het amphitheater gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, per fiets of te voet vanuit diverse delen van de stad. Zo loop je binnen 10 minuten van het Piazza Venezia naar het Colosseum en ook Forum Romanum ligt binnen 10 minuten lopen van het Colosseum.

Boek je Rome excursies en tickets online

Hotel in Rome boeken?

 
Powered bij Booking.com

Weer Rome

Het is niet mogelijk om de tekst op deze pagina te kopiëren

error: Content is protected !!